O nama

Punim imenom Zadarska privatna gimnazija s pravom javnosti, je škola koja se od ostalih gimnazija razlikuje po mnoštvu posebnosti. 
Veliki naglasak je na individualnom radu, pa se učenicima u našoj školi pojedinačno posvećuje više pažnje nego drugdje. Da bi ovo bilo moguće, razredi su ograničeni na veličinu od 15 do 18 učenika. U manjoj grupi je zato puno prisnija atmosfera, bolja povezanost učenika, te konačno i mirniji rad.

Radno vrijeme škole je od 9 do 15 sati, s velikim odmorom od 10.30 do 11 sati. Tzv. cjelodnevni rad omogućuje učenicima da osim slušanja predmeta u školi napišu i domaći rad te nauče gradivo uz pomoć dežurnih nastavnika, brže i lakše nego kod kuće, te da se organizira dopunska nastava unutar radnog vremena Gimnazije, ali po potrebi i subotom. Nastavnici su uvijek na raspolaganju učenicima, te su im spremni pomoći i razjasniti nejasnoće u bilo kojem trenutku.

Preko satova učenja učenici mogu biti u svojim matičnim razredima pod nadzorom dežurnog nastavnika, u knjižnici, ili pak u informatičkoj učionici.

Naša škola je smještena u predjelu Višnjik u Zadru ispod dvorane Krešimira Ćosića Splitska ulica 1.

Nalazi se u velikoj zgradi iznad Privatne osnovne škole NOVA, a ispred zgrade je veliki parking i sportski tereni.
Ovakav smještaj ima mnogo povoljnih odlika za učenike jer im je sve blizu.

Uvijek u središtu zbivanja, tu smo mi: Zadarska privatna gimnazija.