Početna
O školi
Tribina ZPG
Upisi
Raspored sati
Web imenik
Foto galerije
Oglasna ploča
Webmail
Kontakt

Za roditelje
Korisničko ime:

Šifra:
Za razrednike
Korisničko ime:

Šifra:

Riva On
NCVVO
Državna matura
MZOS
CARNet
Grad Zadar
Wikipedija

 

U današnje vrijeme, kad se puno priča a malo radi na informatizaciji i "internetizaciji" društva, veoma je važno da se oslonimo sami na sebe. Svojim naporima moguće je ostvariti visoko zacrtane ciljeve. Jedan od svijetlih primjera rada i entuzijazma pojedinca (ili pojedinaca, kako vam drago) je i web imenik.

Nakon ovog pomalo politički intoniranog uvoda, bio bi red da se nešto kaže i o samom web imeniku. Što je zapravo web imenik? Radi se o školskom imeniku koji se od svoje papirnate inačice razlikuje po tome da je - on-line! Da, da, dobro ste pročitali - to je elekronička inačica dobrog starog imenika koji se po školama koristi još od vremena Austro-Ugarske Monarhije.

Kako funkcionira? Pošto se još nismo izdigli na tu razinu da opremamo škole tablet PC-ima i laptopima za svakog razrednika, morali su biti napravljeni neki ustupci u ažurnosti podataka.

Uglavnom, razrednici su dužni tjedno ažurirati podatke u web imeniku. Čim se ocjene upišu, postaju dostupne roditeljima koji mogu od kuće provjeriti ocjene svog djeteta. Naravo, svaki roditelj na početku školske godine dobiva svoju osobnu šifru za pristupanje sustavu, kao što i svaki razrednik koristi svoju šifru za upisivanje ocjena. Sve operacije se obavljaju on-line, pa razrednici mogu upisivati ocjene s bilo kojeg računala s vezom na Internet.

A tehnička strana priče?
Sustav je razvijen u ASP-u, dok se ocjene drže u zasebnim zaštićenim bazama podataka (MSAccess), koje sadrže i osobne podatke o učeniku.
Ovime je napravljen znatan odmak od prve verzije web imenika koje je bila pisana u html-u, uz pomoć Flasha, tj. ActionScripta.

I što još reći? Svakako bacite pogled na Web imenik and tell the world about it...


Autor Web imenika -
Anđelo Martinović

::Tribina ZPG
PAVLETIĆKA

Šuvarovu reformu nitko se nije usudio evaluirati. Nestala je preko noći bez ozbiljnijeg pojašnjenja, ali je svima bilo jasno da tako mora biti. Nastupilo je novo reformsko razdoblje. Više od petnaestak godina svjedočimo posljedicama takvog načina reformiranja, ali se opet nitko nije usudio istražiti uzroke tome. U jednom dijelu teksta naglasio sam kauzalni determinizam sugerirajući važnost početnih uvjeta u predviđanju budućih događaja.
Opširnije...

19. 9. 2018.


::Popis udžbenika

Poštovani roditelji i učenici, na donjem linku možete pronać popis udžbenika za slijedeću školsku godinu

popis udžbenika


::Školski kurikulum

Svi zainteresirani na donjem linku mogu preuzeti školski kurikulum i eksperimentalni plan i program.

školski kurikulum (.doc, 217 KB)
eksperimentalni plan i program (.doc, 117 KB)


::Anketa
Misliš li da ćeš ostvariti dobar uspjeh na državnoj maturi?
Da,siguran/a sam!
Ne!
Nisam siguran/a!
Ovisi koliko se budem pripremao/la.


::Inicijativa

Eksperimentalni program

Zadarska privatna gimnazija već neko vrijeme intenzivno radi na stvaranju eksperimentalnog školskog programa. Pozivamo sve zainteresirane da se detaljnije upoznaju s projektom.

Prijedlog eksperimentalnog programa (PDF, 80KB)


::Projekt

Seksualnost adolescenata

Zadarska privatna gimnazija s pravom javnosti ove godine je pokrenula vlastiti projekt pod naslovom Seksualnost adolescenata. Program i tijek projekta možete vidjeti u PDF formatu.


::Informacije